ورود

0

  • عنوان
  • قیمت واحد
  • تعداد
  • حذف
آیا شما آنفولانزا می گیرید؟ پاسخ آن در خون شماست!
خرداد 28

آیا شما آنفولانزا می گیرید؟ پاسخ آن در خون شماست!

 

آنفولانزا به عنوان یکی از بیماری های رایج در فصل زمستان شناخته شده است اغلب اوقات مردم نگران این موضوع هستند که شاید به یک ویروس ناشناخته ای مبتلا شده باشند بنابراین اگر راهی وجود داشته باشد که فرد بتواند احتمال ابتلا به آنفولانزا را در خود پیش بینی کند بسیاری از نگرانی ها از بین می رود. تحقیقات اولیه نشان می دهد که این امر در واقعیت امکان پذیر می باشد. در مطالعه جدید، محققان نشانگری را در خون مردم یافتند که می توان با آن احتمال ابتلا به آنفولانزا را پیش بینی کرد.

سلول های ایمنی کشنده طبیعی به عنوان اولین خط دفاعی برای مبارزه با سلول های آلوده به ویروس همچون ویروس آنفولانزا هستند. در صورت کاهش فعالیت این سلول ها بسیاری از عفونتهای ویروسی در افراد گسترش پیدا می کنند.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته سطح سلول های ایمنی  که به سلول های کشنده طبیعی شناخته شده است در افراد مبتلا به آنفولانزا بسیار پایین است. بنابراین در صورتیکه میزان این سلول ها در خون افراد بالاتر از حد معینی باشد به بیماری آنفولانزا مبتلا نمی شود.

ژن 1KLRD که به عنوان ژن تنها شناخته شده است به عنوان یک گیرنده بر روی سطح سلول های کشنده طبیعی قرار گرفته است بنابراین اندازه گیری این ژن در خون افراد می تواند تا 86% شانس ابتلا به آنفولانزا را پیش از ابتلا به آن پیش بینی کند.بر اساس نظر پروفسور پوروش ختری استاد دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، 1KLRD به عنوان یک مارکر زیستی می تواند برای تشخیص ابتلا به چندین نوع از آنفولانزا موثر باشد بر اساس این نظریه سلول های کشنده طبیعی که دارای ژن 1KLRD هستند می تواند فرد را در ابتلا به آنفولانزا حفاظت کنند. با این حال، محققان اظهار داشتند که نتایج آنها مقدماتی است و برای تأیید یافته ها، مطالعات بیشتری لازم است.

 

پیش بینی آنفلانزا

 

در این مطالعه، نمونه خون 52 نفر مورد بررسی قرارگرفت. در ابتدا نمونه خونی از هر یک از افراد شرکت کننده گرفته شد سپس  افراد داوطلب در معرض ابتلا به آنفلوانزا (هر دو نوع H1N1 یا H3N2) قرار گرفتند و وضعیت بیماری آنها مورد بررسی قرار گرفت. محققان از الگوریتم محاسباتی به منظور محاسبه انواع گوناگون سلول های ایمنی بدن موجود در خون، قبل از در معرض قرار دادن فرد با ویروس آنفولانزا استفاده کردند. نتایج تحقیق نشان داد که سطح سلول های کشنده طبیعی در افرادی که در نهایت به آنفولانزا مبتلا می شوند پایین است.

نتایج تحقیق نشان داد که در صورتیکه بیش از 10 درصد سلول های ایمنی بدن انسان از سلول های کشنده طبیعی تشکیل شده باشند، فرد به این بیماری مبتلا نمی شود حال آنکه اگر سلول های کشنده طبیعی آنها کمتر از 10 درصد بود، به این ویروس مبتلا می شوند.

محققان بر این باورد اند که در آینده ای نزدیک پزشکان از این دستاورد استفاده کرده و تعیین کنند که چه کسی بیشترین احتمال ابتلا به این بیماری را دارد. مسلما استفاده از این روش بهتر از مصرف داروهای درمان آنفولانزا همچون Tamiflu می باشد.

یکی از کاربردهای این تحقیق استفاده از آن در شرایط اپیدمی ابتلا به آنفولانزا می باشد. در صورتیکه ویروس آنفولانزا در یک منطقه امکان ابتلا افراد به این بیماری را بالا برده باشد و تامین داروی  Tamiflu محدود باشد می توان افرادی را که در معرض بیشتر ابتلا به این بیماری هستند را شناسایی کرده و پیشگیری را بر روی آنها انجام داد. علاوه بر این با شناسایی دقیق نقش سلولهای ایمنی کشنده طبیعی می توان مسیر ایجاد یک واکسن جهانی پیشگیری از آنفولانزا را فراهم کرد.

 

منبع: live science