ورود

0

  • عنوان
  • قیمت واحد
  • تعداد
  • حذف
9 روش آسان برای تعمیر دستگاه بخور (humidifier) در منزل
آبان 29

9 روش آسان برای تعمیر دستگاه بخور (humidifier) در منزل

 

دستگاه بخور شما ممکن است از کار افتاده باشد و یا به درستی کار نکند. اجزای دستگاه بخور عبارتند از: مخزن آب، بخارساز، مدارهای الکترونیکی، مدار فن و مدار رطوبت‌سنج. اگر هر یک از این اجزا دچار مشکل و یا اختلال شود، دستگاه به درستی کار نکرده و رطوبت مورد نیاز شما را تامین نخواهد کرد. گاهی اوقات دستگاه بخور به یکباره روشن نمی‌شود یا دستگاه روشن می‌شود اما بخار بسیار کمی تولید می‌کند. ممکن است دستگاه شما در زمان استفاده سر و صدای زیادی تولید کند که امکان استراحت از شما گرفته شود. در این مقاله ما به شما کمک میکنیم تا بتوانید مشکلات دستگاه خود را به راحتی در خانه حل کرده و آن را تعمیر کنید. اگر مشکل دستگاه شما با راهکارهای ارائه شده حل نشد، بهتر است از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید. 

آنچه در این مطلب خواهید آموخت:

     - دستگاه بخور روشن نمی شود

     - دستگاه بخور روشن می‌شود اما به درستی کار نمی‌کند

      - بوی نامطبوع دستگاه بخور

     - علت بخار ندادن دستگاه بخور سرد

      - بخور دستگاه کم است

      - دستگاه با سر و صدا کار می‌کند

      - دستگاه چکه می‌کند

      - علت آب دادن دستگاه بخور سرد

      - تعمیر المنت دستگاه بخور

 

 

دستگاه بخور روشن نمی‌شود

 

وقتی دستگاه اصلا روشن نمی‌شود غالبا به این معنی است که جریان الکتریکی به درستی وارد دستگاه نشده و یا دستگاه خود به خود خاموش می‌شود. برای حل این مشکل اقدامات زیر را انجام دهید:

مدار و برد دستگاه بخور سرد

اول: جریان الکتریکی پریز را با استفاده از فازمتر و یا ولت‌سنج بررسی کنید. اگر مشکل از آن نبود نوبت به دو شاخه و سیم دستگاه می‌رسد. بعد از آن مدار برق شکن و فیوز آن را وارسی کنید و اگر مدار دچار مشکل شده است آن را تعمیر و یا تعویض کنید.

دوم: اگر دستگاه شما دارای رطوبت‌سنج است و اتوماتیک کار می‌کند، باید نگاهی به درجه دستگاه بیندازید، زیرا ممکن است روی درجه ای کمتر از رطوبت نسبی اتاق تنظیم شده باشد.

سوم: مطمئن شوید که مخزن آب دستگاه خالی نباشد.

چهارم: کارکرد رطوبت سنج دستگاه را بررسی کنید تا در صورت وجود خرابی آن را تعمیر و یا تعویض کنید.

پنجم: اگر هنوز مشکل حل نشده و دستگاه روشن نمی‌شود، بهتر است با یک تعمیرکار تخصصی تماس بگیرید. ممکن است نیاز به خرید دستگاهی جدید باشد!


 انواع بخور خانگی


 

دستگاه بخور روشن می‌شود اما به درستی کار نمی‌کند

 

اگر دستگاه رطوبت مورد نیاز را تامین نمی‌کند و یا بی‌وقفه کار میکند، ممکن است سایز دستگاه با اتاق تناسب نداشته باشد و یا بخار تولید شده از اتاق خارج می‌شود. برای آشنایی با بخور مناسب برای خانه خود بهتر است مقاله مکان قرار دادن دستگاه بخور را مطالعه نمائید. اگر دستگاه بخور روشن می‌شود اما کار نمی‌کند موارد زیر باید بررسی کنید:

اول: مطمئن شوید سایز دستگاه با اتاق شما متناسب باشد.

دوم: درها و پنجره‌ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که بسته هستند.

سوم: مخزن آب به مقدارکافی پر باشد.

چهارم: مطئن شوید مانع و یا دیواری، بخار تولیدی را سد نکرده باشد.

پنجم: دستگاه را از برق جدا کرده و مطابق دستورالعمل دستگاه، آن را تمیز کنید.

ششم: موتور فن دستگاه را بررسی کرده و در صورت نیاز، روغن کاری کنید. دقت داشته باشد برخی موتورها نیاز به روغن کاری ندارند.

هفتم: اگر مشکل همچنان ادامه داشت، با یک تعمیرکار تخصصی تماس بگیرید.

خرید دستگاه بخور سرد گل

برای خرید بخور سرد گل کلیک کنید.

 

بوی نامطبوع دستگاه بخور

 

راکد ماندن آب در مخزن دستگاه بخور پس از مدتی موجب ایجاد قارچ، باکتری و کپک می‌شود. این امر عامل اصلی بوی نامطبوع دستگاه بخور است. بسیاری از بانوان از بخور در بارداری برای کاهش سرماخوردگی استفاده می‌کنند اما بوی دستگاه باعث حس ناخوشایند در آنها می‌شود تمیز کردن مرتب دستگاه از ایجاد این مشکل جلوگیری میکند.

دقت کنید که برای تمیز کردن دستگاه هرگز از شوینده‌های شیمیایی استفاده نکنید زیرا بقایای ریز این مواد می‌تواند به دستگاه شما آسیبی جدی وارد کند. برای این کار باید ابتدا از سرکه و سپس از آب اکسیژنه استفاده کنید. سرکه قارچ‌ها و میکروب‌ها را از بین میبرد و آب اکسیژنه ذرات باقی مانده سرکه را میشوید.

 

اول: دستگاه را از برق جدا کرده، آب مخزن را خالی و دیگر قسمتهای مرطوب را با پارچه خشک کنید.

دوم: ابتدا سرکه را در مخزن آب اسپری کنید و 10 دقیقه منتظر بمانید. سپس مخزن را با آب تمیز آبکشی کنید. مرحله قبل را با استفاده از یک اسفنج تکرار کنید تا مخزن کاملا تمیز شود. پس از آن با استفاده از آب اکسیژنه، مخزن را بشویید.

سوم: بخارساز را نیز تمیز کنید. اگر برای تمیز کردن این قسمت در دفترچه راهنمای دستگاه روش خاصی گفته شده، بهتر است آن را اجرا کنید. در غیر اینصورت برای این کار نیز ابتدا سرکه را روی محل مورد نظر اسپری کرده و با استفاده از یک برس نرم آن را تمیز کنید. بهتر است 10 دقیقه به آن فرصت دهید تا کاملا تمیز شود. سپس آن را با آب اکسیژنه شسته و با یک دستمال تمیز، خشک کنید.

چهارم: فن را نیز تمیز کنید. برای این کار کافی است محافظ فن را از روی آن برداشته، سپس با استفاده از یک دستمال و یا جاروبرقی، تیغه‌های فن، موتور و اطراف آن را تمیز کنید.

 

 

علت بخار ندادن دستگاه بخور سرد

 

در تمامی بخورهای سرد یک سوپاپ وجود دارد اگر این سوپاپ در جایگاه خود به درستی قرار نگیرد دستگاه بخار تولید نمی‌کند. بهتر است با سوپاپ آن بازی کنید تا سوپاپ آزاد شده و در جایگاه خود قرار گیرد.

 

بخور دستگاه کم است

 

حجم بخار در دستگاه های بخور متفاوت است بنابراین بهتر است در زمان خرید دستگاه به حجم خروجی بخار آن توجه داشته باشید. هر چقدر حجم مخزن بخور کوچک باشد بخار کمتری تولید می‌شود. اگر دستگاه را به تازگی خرید کرده‌اید بهتر است حدود یک ساعت به دستگاه زمان دهید تا به حداکثر میزان حجم خروجی بخار خود برسد.

املاح موجود در آب باعث کاهش میزان بخور دستگاه می‌شود. افزایش املاح سبب رسوب گیری دستگاه بخور می‌شود. بهتر است در دستگاه بخور گرم از آب شیرین استفاده نکنید استفاده از آب شیرین یا آب مقطر باعث کاهش بخار تولیدی می‌شود. اگر دستگاه بخور گرم بخار نمی‌دهد بهتر است در آب آن به مقدار کمی نمک بریزید. 

کثیف شدن صفحه التراسونیک دستگاه بخور یکی از عوامل اصلی بخار ندادن دستگاه بخور است. رسوب موجود در دستگاه سبب کاهش بخار دستگاه می‌باشد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که به صورت هفتگی دستگاه را رسوب زدایی کنید. برای رسوب گیری دستگاه این مراحل را انجام دهید:

  - ترکیبی از سرکه و آب را درون مخزن دستگاه بریزید و بگذارید دو ساعت محلول در دستگاه بماند مراقب باشید تا فشاری بر روی سوپاپ و خروجی مخزن دستگاه فشاری وارد نشود.

  - آب داخل مخزن را خالی کنید و مخزن را به صورت کامل بشوئید و خشک نمائید.

  - مخزن را از آب پر کنید و به مدت 2 ساعت در فضای بیرون از محیط خانه روشن کنید.

  - مخزن را مجددا از آب پر کرده و در مکان مورد نظر خود استفاده کنید.

خرید دستگاه بخور شفابخش مدل 110

برای خرید دستگاه بخور گرم شفابخش کلیک کنید.

 

دستگاه با سر و صدا کار می‌کند

 

والدین عموما از دستگاه بخور برای سرفه کودک استفاده می‌کنند و بخور را در اتاق کودک یا نوزاد قرار می‌دهند اگر بخور سر و صدا ایجاد کند خواب کودک را مختل می‌کند بنابراین باید راه کاهش سر و صدا دستگاه بخور را بدانید. بهتر است اول کار بدانید که هیچ دستگاه بخوری بدون سر و صدا وجود ندارد. در ادامه دو صدای رایج در دستگاه بخور که بیشتر افراد در مورد آن شکایت داشته اند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1- تخلیه آب از سوی مخزن اصلی به سمت صفحه آلتراسونیک صدای شبیه هورت کشیدن را ایجاد می‌کند.

2- زمانیکه صفحه آتراسونیک کار می‌کند صدای شبیه وزوزکردن در دستگاه ایجاد می‌شود. این صدا در ماه های اول استفاده از دستگاه وجود ندارد و به مرور زمان ایجاد می‌شود.  

 سر و صدا و نویز دستگاه ممکن است از موتور فن و یا اجزای تشکیل دهنده آن باشد که معمولا به خاطر عدم روغن کاری و یا کثیفی آن رخ می‌دهد. از سوی دیگر بهتر است تمام اجزای دستگاه را در فواصل معین و دوره ای تمیز کنید.

این نویز همچنین ممکن است به خاطر لرزش قطعات ایجاد شده باشد. کارهای زیر را انجام دهید:

اول: دستگاه را از برق جدا کرده، آن را باز کنید و شل بودن قطعات داخلی را بررسی کنید. پیچ‌های شل را محکم ببندید.

دوم: فن را کمی‌تکان دهید، ممکن است شفت آن کمی‌شل شده باشد. در این صورت پایه شفت را محکم کنید.

سوم: بهتر است دستگاه در مکان محکم و سطح صاف قرار گیرد.

چهارم: مخزن را تا نشانه گذاری به صورت کامل پر کنید تا هوای کمتری در دستگاه بماند.

پنجم: اگر بازهم دستگاه با سر و صدا کار میکرد باید با تعمیرکار تماس بگیرید.


  بهترین انواع دستگاه بخور گرم


 

دستگاه چکه می‌کند

 

اگر آب از پایه دستگاه چکه میکند و یا در آن جمع شده است:

اول: دستگاه را از برق جدا کرده و درصورت نیاز کفه و مخزن آب آن را خالی کنید.

دوم: دریچه، لوله و تمامی‌اجزای انتقال آب را بررسی کنید و مطمئن شوید گره نخورده و یا مسدود نشده باشند.

سوم: ترک و یا شکستگی مخزن آب را بررسی کنید.

 

علت آب دادن دستگاه بخور سرد

 

شکستگی مخزن دستگاه بخور یکی از شایع ترین عوامل نشتی آب درون دستگاه است. علاوه بر این اضافه کردن اسانس به آب درون مخزن بخور سرد سبب نشتی دستگاه می‌شود بسیاری از افراد از بخور برای درمان سینوزیت در زمستان استفاده می‌کنند و از اسانس و داروهای گیاهی درون دستگاه استفاده می‌کنند که این امر سبب آسیب به دستگاه می‌شود. بنابراین بهتر است در دستگاه بخور سرد که جایگاه مخصوص اسانس تعبیه نشده است از اسانس استفاده نکنید استفاده از اسانس سبب افزایش غلظت آب دستگاه می‌شود بنابراین فرکانسی که برای تبدیل آب به بخور در دستگاه بخور سرد بکار می‌رود در این حالت کافی نبوده و سبب ایجاد گاز درون مخزن دستگاه می‌شود. افزایش گاز درون مخزن سبب شکستگی مخزن و نشتی آب می‌گردد. بنابراین بهتر است تنها در دستگاه هایی که جایگاه مخصوص اسانس دارند از اسانس استفاده کنید تا عمر دستگاه کم نشود.

 

تعمیر المنت دستگاه بخور

 

بسیاری از بانوان از بخور برای لاغری صورت استفاده می‌کند استفاده مداوم از بخورهای گرم باعث از بین رفتن المنت دستگاه بخور می‌شود. المنت‌های دستگاه بخور گرم به طور مداوم حدود شش ماه قابل استفاده می‌باشد در صورتیکه آب دستگاه تعویض نگردد و دستگاه رسوب زدایی نشود عمر المنت کم می‌شود و به مرور زمان بخار ایجاد نمی‌کند از آنجاییکه یدک دستگاه بخورگرم قابلیت تعمیر ندارند بهتر است اقدام به تعویض آن کنید.  

خرید یدک  (المنت) دستگاه بخور گرم شفابخش مدل 110

برای خرید یدک بخور شفابخش کلیک کنید.

 



پارسا

سروش طب

سمانه

علیرضا رخ تابناک

مشهدی

سروش طب

Mommmمحسن

سروش طب

موسویان

سروش طب

نوید خاکی زاده

سروش طب

داود اقبال

سمیه ایمانی

سروش طب

محبوبی

سروش طب

کلوانی

سروش طب

محمدی

سروش طب

مجیدی

سروش طب

مریم

سروش طب

میررحیمی

سروش طب

مهاجر

سروش طب

روزبهانی

سروش طب

مینا بلوکی

فهیمه جعفری

سروش طب

مرشدیان

سروش طب

محسن هادیان

محمد

محمد علی صالحی

سعیدبابازاده

سروش طب

تعمیرات پویا

جواد مهدیان

بهمنی

سروش طب