آذر 23
درمان خار پاشنه با ورزش در منزل
خار پاشنه و علت ایجاد آن چیست؟
خار پاشنه یکی از بیماریهای پا است، این خار از جنس کلسیم بوده و به صورت یک زائده در پا باعث کشیدگی فاشیای کف پا شده و سبب ایجاد درد در پاشنه پا میشود. . از دلایل ایجاد خار پاشنه میتوان از اضافه وزن نام برد. اضافه وزن در دوران بارداری میتواند باعث التهاب فاشیای پا و ایجاد خارپاشنه شود. میتوانید درباره 5 روش درمان خار پاشنه در بارداری بیشتر بخوانید.
آیا خار پاشنه بدون عمل جراحی و با ورزش قابل درمان است؟
خار پاشنه به علت درد آور بودن آن بسیاری از افراد مبتلا به آن خواهان این هستند که این زائده در پا هر چه سریع تر خوب شود؛ به همین دلیل گاها به جراحی فکر میکنند و یا از پزشک معالج میخواهند که خار پاشنه را با جراحی درمان کند؛ درمان خانگی خارپاشنه یه عنوان اولین روشهای درمانی توسط افراد استفاده میشود. از آن جا که خار پاشنه علتهای مختلفی میتواند داشته باشد بهترین راه درمان، بررسی و معالجه علت آن میباشد و بعد از پیدا کردن منشأ این زائده میتوان با ورزشهای مخصوص آن را درمان کرد و نیازی به عمل جراحی نیست، معمولا پزشکان هم برای درمان خار پاشنه جراحی را توصیه نمیکنند؛ چرا که با مراقبتها و ورزشهای مخصوص و ترک بعضی از عادات میتوان این عارضه را درمان کرد.
انواع پد خار پاشنه
چه ورزشهایی برای درمان خار پاشنه مفید است؟
همانطور که گفتیم درمان خار پاشنه با انجام ورزشهای ویژه امکان پذیر است، پس میتوان حتی در منزل با انجام ورزشهای مخصوص به بهبود و کاهش درد خار پاشنه کمک زیادی کرد؛ ورزشهای درمان خار پاشنه به شرح ذیل میباشد:
1.ورزشهای کششی صبحگاهی: بسیاری از افراد که از دردهای خار پاشنه رنج میبرند، بعد از استراحتهای طولانی و یا بیدار شدن صبحگاهی از شدت درد شکایت داشته و احساس ناراحتی دارند؛ به همین دلیل این افراد میتوانند در اول صبح قبل از این که اولین قدم را بردارند، دقایقی را نشسته و به حرکتهای کششی در ناحیه پا بپردازند، این حرکتها به این صورت است که یک پارچه و یا کمربندی را در قسمت زیر پنجه (دور پا نزدیک به پنجه) گذاشته و با آن پنجه پا را به سمت خود کشانده و 30 ثانیه در چند نوبت این کار را انجام دهید، بعد از انجام این حرکت میتوانید راه بروید و به کارهای خود برسید این ورزش کاملا مناسب خار پاشنه است و تا مقدار زیادی دردها را کاهش میدهد.

2.حرکات کششی بر روی عضلات کف پا: جهت درمان خار پاشنه میتوان روزانه چند نوبت بر روی صندلی نشسته و پای مبتلا به خار پاشنه را بر روی زانوی پای دیگر گذاشته و با دست قسمت پنجه پا را گرفته و به مدت 10 ثانیه به سمت خود بکشید و با دست دیگر خود کف پا را ماساژ دهید؛ این حرکت میتواند به عنوان یک ورزش اصلاحی خار پاشنه بسیار مفید واقع شود.

3.کشش عضلات پشت پا و تاندون آشیل: این حرکت نوعی دیگر از ورزشها برای درمان خار پاشنه میباشد؛ به این طریق که در فاصله 60 سانتی از دیوار قرار بگیرید و دو کف دست خود را به دیوار بچسبانید، پای سالم خود را جلوتر گذاشته و زانوی خود را خم کنید، دقت داشته باشید که پای دیگر شما باید عقب باشد بدون این که خم شود و یا پاشنه آن بلند شود و با دستان خود دیوار را به مدت 30 ثانیه فشار داده و زانوی پای جلو را خم کنید طوری که نوک زانو در راستای انگشتان پا قرار بگیرد، این کار را چندین بار در روز در طول درمان خود انجام دهید.

4. برداشتن پارچه با انگشتان پا: در این نوع ورزش باید یک حوله و یا پارچهای را بر روی زمین گذاشته و سعی کنید که با انگشتان خود آن را بردارید، این روش میتواند به تسریع روند درمان کمک زیادی کند.

5. برداشتن شیء با انگشتان پا: در این روش میتوانید بر روی یک صندلی نشسته و چند عدد شیء ریز و یا سنگ روی زمین گذاشته و سعی کنید با انگشتان پا آنها را بردارید، تکرار این روش در طول روز بسیار مفید است.
6. ماساژ کف پا: پای خود را بر روی یک توپ کوچک و یا یک قوطی گذاشته و پا را عقب جلو کنید و کمیهم فشار بدهید تا حدی که درد در ناحیه پا حس نشود، این کار را چند نوبت در روز انجام دهید و بهترین زمان، اول صبح به هنگام بیدار شدن میباشد.

7. کشش کف پا: برای این نوع حرکت ورزشی میتوانید پنجه پای خود را بر روی یک پله گذاشته و پاشنه را بالا و پایین بیاورید این حرکت کششی کف پا میتواند بسیاری از دردها را کاهش داده و بهبودی خار پاشنه زودتر به نتیجه برسد.
از آنجا که ورزش برای خار پاشنه بسیار مفید میباشد، شناخت نوع ورزش هم از اهمیت بالایی برخوردار است و هر ورزشی نمیتواند به بهبودی این بیماری کمک کند؛ چه بسا که بعضی از ورزشها میتواند باعث افزایش و شدت التهاب در پا شود.
بیشتر بدانید: راه های درمان خار پاشنه
کدام ورزشها میتواند برای خار پاشنه مضر باشد؟
گفتیم که ورزش برای درمان خار پاشنه بسیار مفید است و باعث بهبودی و کاهش درد در پا میشود اما هر ورزشی نمیتواند مفید واقع شود؛ در واقع به هنگام ابتلا به بیماری خار پاشنه باید از بعضی از ورزشها خودداری کرد؛ زیرا باعث افزایش درد و شدت التهاب در پا میشود، آن ورزشها از این قبیل است:
ورزشهای سنگین که باعث فشار اضافی به پا میشود: در طول درمان خار پاشنه باید از ورزشهایی چون دویدن، پرش و حرکتهای ناگهانی که باعث فشار در پا میشود خود داری کرد.
کوهنوردی باعث التهاب بیشتر میشود.
ورزشهایی که نیاز به ایستادنهای طولانی بر روی پا دارد مانند: دارت
با رعایت این نکات و انجام ورزشهای مناسب میتوانید طی مدتی از شر دردهای ناشی از خار پاشنه رهایی یابید.
برای مشاهده دمپایی مخصوص خار پاشنه کلیک کنید.
سخن آخر
خار پاشنه یکی از بیماریهای دردآور در پا میباشد که به جهت درمان آن میتوان از حرکات کششی مخصوص و ورزشهای مناسب بهره برد و برای پیشگیری از افزایش التهاب باید از انجام برخی از فعالیتها خودداری کرد و با رعایت چند اصول ساده رفتاری و ورزش مناسب به زودی درمان خار پاشنه شما قطعی میشود.