ورود

0

  • عنوان
  • قیمت واحد
  • تعداد
  • حذف
روش‌های درمانی مناسب برای کف پای صاف
آذر 24

روش‌های درمانی مناسب برای کف پای صاف

 

از جمله بیماری‌های متداول و همیشگی پا در کودکان و بزرگسالان کف پای صاف می‌باشد. از آن جایی که فاصله بین کف پا و زمین به حالتی قوس مانند می‌باشد که در کودکان یا بزرگسالان دارای صافی کف پا، این قوس یا برآمدگی خیلی کوچک وجود ندارد و یا به مراتب خیلی کمتر است . به همین دلیل رسیدگی به پا و تشخیص به موقع این اختلال نیازمند توجه فراوان است.

این عارضه خیلی مشکل ساز نیست اما در صورت تاخیر در درمان آن می‌تواند باعث درد در زانو و کمر و .... شود.

 

کف پای صاف

 

کف پای صاف اختلالی است که در بیماران مبتلا به آن به دلیل نبود حالت قوسی مانند در کف پا ایجاد می‌شود و عوارضی را در طولانی مدت می‌تواند به همراه داشته باشد.

این عارضه در بیشتر موارد مادرزادی بوده و به نرمی ‌مفاصل هم معروف است که این نرمی ‌مفاصل در ناحیه کف پا باعث می‌شود این حالت قوسی در کف پا در زمان ایستادن به طور کامل از بین برود و حذف شود که با تشخیص به موقع و حضور به موقع به پزشک به راحتی قابل درمان است.

 

صافی کف پا در کودکان

 

صافی کف پا در کودکان بیشتر در سنین اولیه رشد یعنی بین 1 الی 5 سال بروز می‌کند که کودک بیشتر در حال رشد طبیعی مفاصل و استخوان‌های پای خود است. که این اختلال غالبا در کودکان از خود علامتی نشان نمی‌دهد اما با تشخیص و رسیدگی به موقع توسط والدین قابل درمان است.

یکی از علت‌های اصلی این اختلال می‌تواند به دلیل پیچ خوردگی مچ پا باشد که باعث شده عضلات و ماهیچه‌های پای کودک ضعیف و ناتوان شود و زمانی که می‌ایستد تمام وزن خود را روی پاهای خود بیندارد و باعث صافی کف پای خود شود.

 

 

روش‌های تشخیص کف پای صاف در کودکان

 

از آنجایی که کودکان در سنین اولیه زندگی خود عضلات آنها به طور طبیعی و خود به خود در حال رشد می‌باشد و چون صافی کف پا هم در همین سنین رخ می‌دهد و به دلیل نداشتن علایم در کودکان با تشخیص یکسری روش‌ها و علایم می‌توان به صافی کف پای او پی برد .

1. ساده‌ترین روش ممکن برای تشخیص کف پای صاف در کودکان این است که پاهای کودک خود را کمی‌ خیس کرده و از او بخواهید روی سطح صافی بایستد اگر تمام کف پای او روی آن سطح به طور کامل قرار گیرد نشان دهنده صاف بودن کف پای اوست .

2. روش تشخیصی دیگر مراجعه به پزشک مربوطه در این زمینه هستش که پزشک ابتدا با معاینه اولیه و کامل وضعیت کودک به راحتی پی به تشخیص این عارضه برده و با پرسیدن سوالاتی از کودک از قبیل درد و یا سوزش در ناحیه پا و یا از نوع راه رفتن کودک و ایستادن او و هم‌چنین بررسی کفشی که در پای اوست به راحتی می‌تواند صاف بودن کف پای او را شناسایی کند و با ارایه یکسری راه‌های درمان به بهبود کودک کمک کند و گاهی اوقات هم در صورت حاد بودن این اختلال آزمایش‌هایی را برای شناسایی بیشتر تجویز می‌کند.

3. برای بررسی صافی کف پا می‌توان از دستگاه‌های اسکن کف پا نیز استفاده کرد. اسکن کف پا علاوه بر تشخیص قوس پا، امکان تشخیص نقاط تحت فشار پا در زمان راه رفتن را دارد.

 

 

راه‌های درمان کف پای صاف

 

به طور کلی درمان‌های تخصصی و کاربردی و درمان‌های سنتی فراوانی برای رفع صافی کف پا وجود دارد که به شرح زیر است :

 

1. گاهی اوقات صافی کف پا چندان مشکل ساز نیست و خیلی باعث اذیت کودک و یا فرد نمی‌شود پس به درمان خاصی نیاز ندارد.

2. اما در بیشتر موارد این صافی کف پا مشکلاتی از قبیل درد و سوزش فراوان و .... را به همراه دارد که برای کودک غیرقابل تحمل می‌شود که در این صورت پزشک متخصص روش‌های درمانی و بهبودبخشی را برای درمان کودک پیشنهاد می‌کند که به شرح زیر است :

الف) پوشیدن کفش‌های طبی و استاندارد مناسب سن کودک و هم چنین استفاده از کفی‌های طبی و مناسب پای او که به صورت آماده شده استفاده می‌شود .

 

 

ب) پزشک با آموزش یکسری ورزش‌های کششی و عضلانی به کودک کمک شایانی به رفع صافی کف پای او می‌کند.

ج) در اکثر موارد صاف بودن کف پا در کودکان بیشتر به دلیل افزایش وزن و چاقی بیش از انداره اوست که در این صورت با رعایت تغذیه مناسب و مراجعه به پزشک تغذیه و هم چنین ورزش‌های اصولی و مناسب سن او می‌توان در رفع این اختلال به او کمک کرد.

 


برای مشاهده کفی طبی پای صاف مشاهده کنید.


 

کف پای صاف در طب سنتی

 

همانطور که می‌دانید پاها عضو حساسی از بدن هستند که افراد به خصوص کودکان در رسیدگی به آن کمتر توجهی نشان می‌دهند. عواملی از قبیل افزایش بیش از حد وزن و چاقی مفرط و.... می‌تواند فشار فراوانی به پاهای او وارد کند و در نتیجه باعث صافی کف پاهای او شود که با رعایت یکسری اصول می‌توان به راحتی آن را درمان کرد

این مسأله در طب سنتی هم بسیار حايز اهمیت است که با روش‌های کاملا طبیعی قابل حل است. ازجمله :

1. در زمان استراحت و یا هنگام بیکاری ماساژ پا می‌تواند نقش شایانی در رفع و بهبود صافی کف پا کند.

2. قراردادن کف پا روی بطری آب گرم و یا کیسه‌های آب گرم می‌تواند درد ناشی از صافی پا را بهبود دهد .

3. پوشیدن کفش و صندل‌های مناسب طبی و استاندارد تا حدی زیادی باعث به وجود آمدن حالت قوسی در کف پا شده و فشار ایجاد شده در صافی کف پا را حذف می‌کند.

4. گذاشتن پا‌ها روی توپ‌های کوچک و حرکت دادن آن هم در رفع این اختلال موثر است .

 


برای مشاهده کفی طبی برای کف پای صاف کلیک کنید.


 

کفی طبی برای کف پاهای صاف در کودکان

 

مناسب‌ترین کفی برای کودکان استفاده از کفی طبی است که حالت قوسی مانند دارند تا بتوانند این صافی پا را تا حدودی جبران کنند که به این کفی‌ها پشتیبان پا هم گفته می‌شود که کودکان باید قبل از خرید این کفی‌های طبی حتما از جنس و ضخامت آن و هم چنین طبی بودن توسط والدین مطمئن شوند تا احساس راحتی و مناسب بودن را در آن‌ها داشته باشند و بتوانند با خیال راحت از آن استفاده کنند و سلامتی خود را بهبود بخشند.

کفی‌های طبی در اندازه‌های مختلف و برای سایزبندی کفش‌های مختلف آماده و ساخته می‌شود تا سنین مختلف بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.

معمولا از آنجاییکه پاها داخل این کفی عرق می‌کند می‌توان بعد از هربار استفاده آن‌ها را در معرض هوا قرار داد تا رطوبت و خیسی آن خشک شود و یا اینکه به راحتی آن‌ها را شسست و مجدد استفاده کرد .

 


برای مشاهده کفی طبی بچه گانه کلیک کنید.


 

سخن آخر

 

به طورکلی اختلال صافی کف پا عارضه‌ای است که در کودکان در سنین اولیه خود یعنی تا 3 سالگی نیازی به پیگیری و درمان ندارد اما با رشد و بزرگتر شدن کودک این اختلال نیاز به توجه بیشتر داشته و با رعایت یکسری اصول و درمان‌های متداول و رایج پزشکی و ورزشی و طبیعی به راحتی قابل درمان است و  باعث ایجاد حالت قوس مانند در کف پای کودک شده و در رفع صافی کف پا موثر است و این اختلال بیشتر می‌تواند ناشی از عوامل وراثتی و افزایش وزن و چاقی مفرط هم باشد.