دی 25
چطور به فشارخون دیاستولیک مبتلا نشویم؟
پمپاژ خون به شریانها توسط قلب انجام میشود در این هنگام قلب خون را به سمت جلو و تحت فشار قرار میدهد. پزشکان از طریق فشار خون سیستولیک و دیاستولیک برای اندازه گیری نیرویی که بر دیوارههای شریانها اعمال می شود، استفاده میکنند.
فشار خون سیستولیک: فشار خونی که از طریق شریانها جریان دارد ثابت نیست بلکه دائما در حال حرکت است و آنچه که قلب در لحظه انجام میدهد را نشان میدهد. توضیح آن به این صورت است: زمانی که قلب به طور فعال میتپد خون را به داخل رگها منتقل میکند که به این رویداد سیتول میگویند. تخلیه و انتقال خون به شریانها باعث افزایش فشار داخل شریانها میشود. به این افزایش فشار خون سیستولیک میگویند.
فشارخون دیاستولیک: فشاری است که خون از داخل شریانها در بین هر ضربان قلب خالی میشود، درست زمانی که قلب به طور کامل خون را به درون شریانها منتقل نکرده است. توضیح این مطلب این گونه است: بعد از این که انقباض قلب به اتمام میرسد، بطنهای قلب آرام شده و برای انقباض بعدی آماده میشوند به این رویداد دیاستول میگویند و فشار خون در این دوران را فشار خون دیاستولیک میگویند.
فشار خون دیاستولیک بالا نشانه چیست؟
فشارخون دیاستولیک، به نیرویی گفته میشود که توسط خون در دیواره شریانها اعمال میشود و باعث ایجاد ارتباط بین رگهای خونی، ضربان قلب و فشار خون میشود. در فشار خون دیاستولیک بالا، فشار دیاستولیک افزایش مییابد؛ به این علت که در این حالت شریانهای کوچک که آرترئولی نام دارد در بدن باریک میشوند که سبب میشود جریان خون را از طریق آرتریاول فشرده شود و فشار خون افزایش پیدا کند. محققان دلیل اصلی فشار خون دیاستولیک بالا را تنگی سرخرگی اعلام کردهاند.
یکی از دلایل افزایش فشار خون دیاستولیک رژیم غذایی نامناسب، چاقی و استرسهای عصبی است. هنگامی که فرد دچار افزایش وزن میشود چربیهای اضافی در دیواره شریانها رسوب میکند و باعث باریک شدن آن میشود؛ از این رو کار قلب برای پمپاژ بیشتر میشود و فشار خون افزایش پیدا میکند. گاهی اوقات یک رژیم غذایی نامناسب که مخلوطی از چربی و شوری است میتواند فشار خون فرد را افزایش دهد. بسیاری از افراد که علاقهمند به خوردن غذاهای شور و چرب هستند بعد از مدتی مبتلا به فشار خون میشوند.
چه عواملی باعث افزایش فشار خون مینیمم میشود؟
دخانیات و مصرف مشروبات الکلی:
یکی از تاثیرهای مخرب سیگار بر بدن افزایش فشار خون است. نیکوتین موجود در آن تاثیر مستقیم بر قلب میگزارد. دخانیات باعث کاهش اکسیژن در قلب است و باعث تنگ شدن رگهای قلب و افزایش ضربان قلب است. مصرف مشروبات الکلی نیز تاثیر مستقیم بر قلب داشته و بخاطر کالری زیاد آن سبب افزایش وزن و فشار خون میشود.
بی تحرکی عامل بسیاری از بیماریها از جمله فشار خون است:
زندگی بدون تحرک باعث کاهش سوخت و ساز بدن و اضافه وزن است. بیتحرکی عامل بسیاری از بیماریها من جمله فشار خون است. پس بهتر است تغییری در سبک زندگی خود بدهید قبل از اینکه عوارض آن گریبان شما را بگیرد.

کم کاری تیروئید از عوارض جانبی فشار خون بالا است. کم کاری تیروئید ممکن است سبب افزایش وزن، احساس خستگی و ضعف شود که افزایش فشار خون را نیز به دنبال دارد.
بیماریهای غدد درون ریز، سطح بالایی از آلدوسترون، هورمون و غدد پاراتیروئید را تولید میکند که سبب افزایش فشار خون دیاستولیک بالا میشود.
آپنه انسدادی خواب:
توقفهای اپیزودیک در تنفس به هنگام خواب ممکن است باعث بروز فشار خون دیاستولیک بالا شود. غالبا در افراد مبتلا به این عارضه افزایش ضربان قلب دیده میشود زیرا این مشکل فاصلههای بین ضربان قلب را کوتاه میکند و رگهای خونی در معرض جریان خون اضافی قرار میگیرند.
علائم ابتلا به فشار خون دیاستولیک
فشار خون یکی از بیماریهایی است که ممکن است در بعضی از افراد علائمی را نشان ندهد و ناگهان با بروز سکته قلبی و یا مغزی خود را نمایان کند. با این حال در مواردی علائمی از خود به جای میگذارد که با شناخت آنها میتوانید در صورت مشاهده وضعیت جسمانی و بررسی فشار خون از بروز عوارض جانبی آن جلوگیری کنید.
برای خرید انواع فشارسنج کلیک کنید.
علائم ابتلا به فشارخون
خون دماغ و قرمزی صورت
سردرد
خواب آلودگی
سردرگمی و بیقراری
اغما
ضربان قلب
البته این عوارض در افراد مختلف متفاوت است عدهای به هنگام افزایش فشار خون لبهای آنها سرخ میشود و یا احساس گیجی و منگی به آنها دست میدهد؛ به هر حال چون فشار خون بیماری خطرناکی است و احتمال حملات قلبی و مغزی در آن وجود دارد بهتر است هر چند ماه یک بار به پزشک مراجعه کرده و تست فشار خون بگیرید مخصوصا اگر سن شما از مرز 40 سالگی گذشته است.

آسیبهایی که فشار دیاستولیک بالا برای شما دارد؟
فشار خون بالا باعث آسیبها و عوارض متعددی است که هر لحظه شما را تهدید میکند؛ به همین دلیل لیستی از آسیبهای شایع این بیماری را معرفی و بررسی میکنیم تا افراد مبتلا نگاه جدیتری به این موضوع داشته باشند.
1. تنگ شدن عروق: فشار خون بالا به سلولهای پوشش داخلی عروق آسیب میرساند به این صورت چربیهایی که از طریق مواد غذایی وارد خون میشوند به راحتی در شریانهای آسیب دیده جمع میشوند که در نهایت باعث محدود شدن جریان خون در بدن میشود.
2. آنوریسم: شریان ضعیف در طولانی مدت باعث ایجاد یک برامدگی بر روی دیواره آن میشود که به آن آنوریسم میگویند. این عارضه از پیامدهای فشار خون بالا است و ممکن است سبب خونریزی داخلی شود.
3. حمله قلبی: قلب کار پمپاژ خون را در بدن انجام میدهد. فشار خون کنترل نشده میتواند آسیبهای مختلفی به قلب وارد کند.
4. حملات مغزی: فشار خون بالا میتواند آسیبهای مختلفی را به مغز وارد کند. آسیبهای احتمالی بر اثر فشار خون بر مغز به شرح زیر است:
• حمله ایسکمی گذرا (TIA)
• سکته مغزی
• دیوانگی
• اختلال شناختی
• آسیب به کلیهها
لازم به ذکر است همانطور که فشار خون دیاستولیک بالا دارای علائم و عوارض است فشار خون دیاستولیک پایین نیز علائمی دارد و مشکلاتی ایجاد میکند برخی از علائم آن ازقبیل: خستگی، سرگیجه، درد قفسه سینه، نارسایی قلبی، غش کردن، حالت تهوع و تاری دید است که بهتر است در صورت مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنید.
برای مشاهده قیمت فشارسنج دیجیتال کلیک کنید.
راههای کاهش فشار خون مینیمم
اگر به سلامت خود اهمیت میدهید و نمیخواهید درگیر عوارض و آسیبهای ناشی از فشار خون شوید بهتر است قبل از اینکه گرفتار آن شوید با رعایت برخی مسائل از آن پیشگیری کنید.
1. از مصرف نمک و انواع غذاهای شور پرهیز کنید. سعی کنید در صورت امکان از نمک دریا استفاده کنید.
2. موارد استرسزا را از زندگی خود دور کنید.
3. از مواد غذایی حاوی پتاسیم استفاده کنید از قبیل: موز، زردالو، پرتقال، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، کلم بروکلی، قارچ، گوجه فرنگی و...
4. از منابع غذایی حاوی منیزیم استفاده کنید مانند: غلات سبوسدار، برنج قهوهای، آجیل، اسفناج و شیر
5. استفاده از ادویهها میتواند بینمکی غذا را بپوشاند.
6. ورزش کنید و روزانه سیر را در برنامه غذایی خود جای دهید.

درمان دارویی فشار خون دیاستولیک بالا
خوشبختانه بیماری فشار خون بالا قابل درمان و کنترل است و داروهایی برای بهبودی آن وجود دارد. اما این داروها چون هر کدام آثار متفاوتی دارد باید حتما با تجویز پزشک و شرایط جسمی بیمار استفاده شود. اما جهت اطلاع این داروها شامل موارد زیر میشود:
داروهای ادرار آور
بتابلاکرها و آلفا بلاکرها
مسدود کنندههای کانال کلسیوم
مهار کنندههای آدرنرژیک
آگونیستهای مرکزی
داروهای گشاد کننده رگها
مهار کنندههای آگزیم
مسدود کنندههای گیرنده آنژیوتانسین
درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی
درمان گیاهی فشار خون منیمم خوشبختانه در طب سنتی وجود دارد که افراد مبتلا به آن میتوانند با استفاده از داروهای گیاهی، بیماری خود را بهبود دهند. نکته قابل توجه این است که اگر درمان گیاهی فشار خون را شروع کردید ابتدا با پزشک خود مشورت کرده تا مطمئن شوید با داروهای اصلی خود تداخلی ایجاد نمیکند.
پیشنهادهای طب سنتی برای کاهش فشار خون
1. مصرف لوبیا سیاه
2. مصرف گیاه پنجه گربه
3. زالزالک
4. مصرف آب کرفس
5. مصرف ریشه زنجبیل
6. مصرف عصاره قهوه
7. مصرف میوه گیلاس
8. مصرف پلانتاگو هندی
9. مصرف عصاره پوست کاج
10. مصرف گل شقایق
11. مصرف روغن کنجد
12. مصرف رب گوجه فرنگی طبیعی
13. مصرف چای سبز
14. مصرف سیر
با رعایت نکات پزشکی و مصرف داروهای گیاهی میتوانید به درمان خانگی فشار خون دیاستولیک بپردازید و خود را از عوارض سخت این بیماری نجات دهید.
سخن آخر
فشار خون عارضهای است که در صورت عدم درمان و پیشگیری میتواند انسان را تا مرز مرگ برساند. امروزه بسیاری از کسانی که دچار حمله مغزی و قلبی شدهاند، متاسفانه مبتلا به بیماری فشار خون بودهاند ولی نسبت به این عارضه بیاطلاع و یا بیاهمیت بودهاند. خوشبختانه این عارضه قابل درمان است و انواع داروهای شیمیایی و گیاهی وجود دارد که باعث میشود از اتفاقات ناگوار پیشگیری کند.