ورود

0

  • عنوان
  • قیمت واحد
  • تعداد
  • حذف
10  روش درمان تاول و پینه پا
بهمن 12

10 روش درمان تاول و پینه پا

 

 

بیماری‌های پا انواع مختلفی دارند و اغلب خود را در کف پا و بین انگشتان نشان می‌دهند. بسیاری از این بیماری‌ها به دلیل عادات نادرست و عدم رعایت نکات بهداشتی بوده و بعد از مدتی سبب می‌شود فرد دچار چنین عارضه‌هایی شود. حتی این بیماری، به پای ورزشکاران نیز آسیب رسانده و چند روزی از فعالیت حرفه‌ای آن‌ها جلوگیری می‌کند. یکی از این بیماری‌ها تاول و پینه پا است که اگر به موقع درمان نشود بسیار ناراحت کننده و دردآور می‌شود.

 

علل انواع بیماری‌های پا:

 

بیماری‌های پا هر کدام علتی دارند که به دلیل ‌اهمیت ندادن بیمار به آن، به زودی شدت یافته تا جاییکه تحمل آن بسیار دشوار می‌شود؛ به عنوان مثال: عفونت، قارچ، فرورفتگی ناخن، تاول، پینه، خشکی پا و ... هر کدام علائمی دارند که به علت عدم شناخت این علائم توسط بیمار و همچنین به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده از کفش نامناسب و عادت‌های غلط شدت پیدا می‌کنند. فرد با شناخت این علائم وتغییر در عملکرد، می‌تواند سلامتی را به پای خود بازگرداند. اشاره کردیم که یکی از این بیماری‌های دردناک، پینه و تاول پا است که در این مقاله از علت تا درمان آنرا بررسی می‌کنیم.

 

تاول

 

تاول در اثر فشار بیش از حد به پا، بوجود می‌آید. وقتیکه فشار پا در یک نقطه متمرکز شود، به مرور بستر ایجاد تاول را فراهم میکند. تاول‌ها معمولا به صورت یک برآمدگی کوچک و آبدار در کف پا ایجاد می‌شوند. از آنجاییکه تاول‌ها بعد از ایجاد، پوست را نازک می‌کنند همواره باید از آنها مراقبت کرد؛ زیرا در صورت ترکیدن پوست هر لحظه احتمال عفونی شدن آن وجود دارد، پس به هیچ وجه آنرا فشار ندهید. در صورتیکه تاول پا به هر دلیلی ترکید نگران نباشید، با باند مخصوص آنرا ببندید تا دچار عفونت نشود.

 

 

پینه چیست؟

 

پینه نیز نوعی برآمدگی است که معمولا در نوک و کناره‌های انگشت پا، به دلیل ساییدگی و یا فشار زیاد ظاهر می‌شود. همچنین، پینه پا ممکن است در قسمت‌هایی از کف پا که چربی زیر جلدی در آن بیشتر است به وجود بیاید. با این حال امکان ایجاد پینه، منحصر به این نقاط نیست و در قسمت‌های دیگر پا که استخوان بر جسته‌ای دارد، مانند روی مفاصل، انگشت بزرگ، سطح پشتی استخوان‌های چکشی و ... نیز به وجود می‌آید. پینه‌ها معمولا بدون درد هستند و بیمار فقط شاهد ضخیم شدن و پوست انداختن آن است. از جمله علل پینه پا در خانم‌ها، پوشیدن کفش‌های غیر استاندارد و پاشنه بلند است، همچنین چاقی در بانوان باعث فشار زیاد بر پاها می‌شود که از نتایج آن پینه بستن پا می‌باشد. در بعضی مشاغل به علت ایستادن‌های طولانی مدت و یا فشار بر روی پاها، افراد دچار پینه پا می‌شوند.

 


 برای مشاهده و خرید کفی طبی جهت جلوگیری از ساییدگی پا در کفش، کلیک کنید.


 

علائم و نشانه‌های پینه و تاول

 

هر عارضه‌ای برای خود علائم و نشانه‌هایی دارد، پینه و تاول نیز از این قاعده جدا نیستند. مهمترین علامت و نشانه‌ پینه و تاول، ویژگی‌های ظاهری آنهاست؛ به عنوان مثال علائم ظاهری پینه به این صورت است که پوست ابتدا قرمز و ضخیم و سخت شده و کم کم به رنگ زرد تغییر میکند. یک پینه نرم شبیه یک زخم باز است. این عارضه دردناک نیست اما به هنگام راه رفتن و پوشیدن کفش، باعث درد و رنجش فرد می‌شود.

تاول‌ها نیز از روی علائم ظاهری شناخته می‌شوند. آن‌ها ظاهری حبابی شکل دارند که به سبب فاصله گرفتن لایه رویی پوست از لایه زیرین ایجاد می‌شود. بعضی از تاول‌ها دردناک بوده و بعضی بی‌درد هستند، در هر صورت باید اقدامات مراقبتی و درمانی، جهت پیشگیری از عفونت انجام شود.

 

روش درمان پینه و تاول چیست؟

 

خوشبختانه تاول و پینه کف پا قابل درمان است و روش‌های مختلفی جهت درمان و پیشگیری از آن وجود دارد. اکنون به معرفی روش‌های درمان تاول و پینه پا می‌پردازیم تا در صورت ابتلا بتوانید آنرا مداوا کنید.

 

درمان تاول پا

 

تاول‌ها اگر آسیب نبینند و پاره نشوند، مایع درون آن‌ها جذب شده و به مرور زمان بهبود پیدا می‌کنند؛ با این حال روش‌های درمانی متنوعی وجود دارد که موجب تسریع در بهبودی این عارضه می‌شوند. این روش‌ها به شرح زیر است:

 

 

استفاده از پد لا انگشتی: در صورتی که علت ایجاد تاول، فشار ناشی از روی هم قرار گرفتن انگشتان پا باشد، میتوان از پد جدا کننده انگشتان پا، جهت جداکردن انگشتان استفاده کرد.

 


 برای خرید پد جدا کننده 5 حلقه مستر فوت جهت جداسازی انگشتان روی هم قرار گرفته پا، کلیک کنید.


 

استفاده از محلول منگنز: شستشو محل تاول پا با محلول منگنز رقیق، سبب خشک شدن آن می‌شود.

 

استفاده از محلول نمک: یک قاشق غذا خوری نمک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کنید و پاها و محل تاول را بشویید.

 

استفاده از محلول بابونه و گلاب: کف پا و محل تاول را با این محلول خیس کنید. این محلول خاصیت ضد باکتریایی دارد.
 

استفاده از تخم مرغ: تخم مرغ پوست‌های آسیب دیده را بهبود می‌بخشد و روش آن اینگونه است که تخم مرغ را شکسته و سفیده را جدا کنید سپس بر روی تاول بمالید و با یک باند استریل آنرا ببندید.

 

اگر به دنبال درمان مناسب تاول پا هستید، روش‌های مذکور به عنوان یک راه حل برای تاول پا می‌باشند که می‌‌توانید از آن در منزل، بهره برده و تاول خود را درمان نمایید.

 

درمان پینه پا

 

روش‌های درمان پینه پا، سبب نرم شدن پینه پا شده و بعد از آن، پینه، به راحتی توسط یک برس پدیکور جدا می‌شود.

 

 

استفاده از سرکه و آب: سرکه و آب را به حالت 1 به 3 مخلوط کرده و شب به هنگام خواب بر روی پینه بمالید و با یک باند و یا دستمال تمیز آنرا ببندید. خواهید دید که صبح چگونه و به راحتی پینه از پا جدا خواهد شد.

 

استفاده از پوست لیمو: محل پینه را در ابتدا با آب گرم بخار داده و بعد پوست لیمو را روی آن بمالید، بعد از چند روز محل پینه را با آب نمک خیس کنید و آنرا جدا نمایید.

 

استفاده از آلوئه‌ورا: سخت‌ترین پینه‌ها توسط برگ آلوئه‌ورا نرم شده و بعد از 12 الی 24 ساعت جدا می‌شوند؛ به این صورت که برگ آلوئه‌ورا را باید جدا کرده و بر روی پوست خود بمالید، سپس محل را با یک باند استریل ببندید.

 

استفاده از روغن نباتی: شب‌ها قبل از خواب محل پینه را با روغن نباتی چرب کنید و خوب بمالید. بعد از چند روز پینه نرم شده و قابل جدا شدن است. این روش به عنوان درمان فوری پینه پا معرفی نمی‌شود اما تاثیرگذار است.

 

استفاده از جوش شیرین: 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با آب گرم مخلوط کنید و پای خود را 15 دقیقه درون آن نگه دارید، بسیار موثر است. پینه‌های کوچک را به راحتی با یکبار استفاده از این روش می‌توان جدا کرد.

 

استفاده از پد متاتارسال: پد متاتارسال در کفش‌ قابل استفاده است و باعث می‌شود درد ناشی از پینه جلو پا کاهش یابد.

 


 برای مشاهده و خرید پد متاتارسال مناسب پینه قسمت جلوی پا، کلیک کنید.


 

بعد از شناخت علت پینه پا، با این روش‌ها می‌توانید به درمان قطعی پینه پا بپردازید و خود را از آن راحت کنید. در صورتیکه پینه، با این روش‌ها درمان و بهبودی نیابد، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برخی افراد علاوه بر پینه و تاول، از خشک شدن پوست کف پا گله‌مند هستند؛ باید بگوییم که این عارضه دلایل مختلفی از جمله: ژنتیک و عوامل مادرزادی، کم آبی بدن، اضافه وزن، عفونت‌های قارچ، اگزما و ... دارد.

روش درمان خشکی پوست کف پا این گونه است که در ابتدا باید علت خشکی پوست پا را ریشه یابی کرد و بعد به درمان آن پرداخت؛ اما اگر خشکی مقطعی باشد و ناشی از بیماری‌های دیگر نباشد، می‌توان با استفاده از روغن‌های گیاهی، خمیر موز، سنگ‌پا و ... آنرا برطرف کرد.

 

سخن پایانی

 

امروزه بیماری‌های پا، به علت سبک بد زندگی شیوع پیدا کرده و عده زیادی را درگیر خود کرده‌اند. تاول و پینه پا یکی از این بیماری‌ها است. معمولا، ابتدا افراد به آن‌ها توجه نمی‌کنند، تا زمانیکه این عارضه حاد‌ شده و علائمی‌ چون عفونت و درد را در پا به وجود بیاورد. با شناخت علت و روش‌های درمانی تاول و پینه پا، به راحتی می‌توانید در منزل به بهبودی خود بپردازید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



محصولات پیشنهادی