بهمن 15
چگونه از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنیم؟
ویروس کرونا یکی از بیماریهای مسری و خطرناک است که تاکنون قربانیهای بسیاری در دنیا گرفته است. این ویروس چندی پیش کشور چین را تحت تاثیر خود قرار داد و بالغ بر360 نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند. کرونا برای اولین بار از طریق حیوانات وحشی مخصوصا خفاشها (سوپ خفاش) به بدن انسان منتقل شد، به طوریکه دولت چین برای مقابله با آن از خرید و فروش حیوانات وحشی در کشور خودداری کرد. اطلاعیه وزارت بهداشت کانادا درباره ویروس کرونا به شرح زیر است: عفونت تنفسی کرونا که هماکنون در چین تاثیرگذار است، بسیار جدی است. این ویروس بسیار قدرتمند بوده و در مقابل آنتی بوتیکهای فعلی بسیار مقاومت نشان میدهد. لازم به ذکر است از آنجاییکه این ویروس، عفونت باکتریایی نیست؛ نمیتوان آنرا با آنتی بیوتیکها درمان و کنترل کرد.
علائم کرونا و نحوه سرایت آن چگونه است؟
این بیماری مرگبار و مسری، همانند بسیاری از بیماریهای دیگر دارای علائمی است که در صورت مشاهده باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. از نشانههای ابتلا به ویروس کرونا میتوان به سردرد، عطسه، سرفه و مشکلات تنفسی اشاره کرد. این بیماری در ابتدا با تب شروع میشود و بعد از آن با سرفههای خشک همراه است، بعد از یک هفته نیز، تنگی نفس و مشکلات تنفسی را به همراه دارد. نشانههای این بیماری بسیار شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی است، لذا با کلیه افرادیکه دارای این ویژگیها هستند ارتباط مستقیم برقرار نکنید. این ویروس به شدت مسری است و به راحتی به بدن انسان منتقل میشود.

طبق گفته کمیته دولتی بهداشت چین: ویروس کرونا از طریق قطرات موجود در هوا قابل انتقال است. حتی اگر دستهای آلودهای داشته باشید و با آن چشمهای خود را لمس کنید احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد. از آنجاییکه این ویروس حتی از طریق تماس دست آلوده با چشم نیز قابل انتقال است، همواره باید با محلول ضد عفونی کننده، دستان خود را پاکسازی نمایید.
برای مشاهده و خرید محلول ضد عفونی کننده دست استریلیوم، کلیک کنید.
وی در ادامه افزود؛ جهت مراقبت از خود، همه افراد باید از ماسک استفاده نمایند و از نزدیک با یکدیگر مکالمه نکنند.
آیا این ویروس در ایران راه یافته است؟
ویروس کرونا موجب ایجاد ترس در تمام دنیا شده است و همه مردم، اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به این ویروس را انجام میدهند. این ویروس بیشتر توسط گردشگران چینی منتقل شده است، به همین دلیل بسیاری از کشورها به صورت موقت، پروازها به کشور چین را لغو کردهاند، اما اینکه این ویروس به ایران راه یافته است جای بحث دارد، زیرا این ویروس بسیار شبیه به دیگر بیماریهای تنفسی و آنفولانزا بوده و برای تشخیص، نیاز به آزمایشهای تخصصیتر دارد.
بیشتر بدانید: آیا شما آنفولانزا می گیرید؟ پاسخ آن در خون شماست!
از آنجاییکه ابتلا به این بیماری، با احتمال بالایی وجود دارد و بسیار راحت سرایت میکند، مردم را نگران کرده است. چندی پیش یکی از کارمندان فرودگاه، با علائم تب و سرفه در بیمارستان فارابی تهران بستری شد؛ به دلیل اینکه این فرد در فرودگاه کار میکرد و در تماس با گردشگران چینی بود، تحت مراقبت ویژه قرار گرفت تا بررسیهای لازم انجام شود. تنها راه مقابله با این بیماری، رعایت نکات پیشگیری است که هر فردی باید به آن ملزم باشد.

روشهای پیشگیری از کرونا چگونه است؟
شیوع بیماری کرونا، سلامت جامعه را به خطر میاندازد، به همین دلیل هر فردی باید با رعایت بهداشت فردی، از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند. موارد پیشگیری از ویروس کرونا به شرح زیر است:
1. در روز چندین بار دستان خود را با آب و صابون بشویید؛ از آنجاییکه شستن با آب و صابون در همه جا میسر نیست، بهترین راه استفاده از ضدعفونی کننده دست میباشد، که ظرف چند ثانیه در هر زمان و مکانی میتوانید دستان خود را از آلودگی و شیوع بیماریها پاکسازی کنید. از بهترین محلولهای ضدعفونی کننده، میتوان از محلول سارفوسپت و محلول درموسپت نام برد. این محلولها شامل انواع ضدعفونی کننده دست، زخم و سطوح میباشند.
برای مشاهده و خرید انواع ضدعفونی کننده جهت ضدعفونی کردن دست و سطوح، کلیک نمایید.
2. در صورت آلوده شدن دستها از طریق تماس با افراد بیمار و یا اشیاء عمومی که امکان آلوده شدن آنها زیاد است، به هیچ عنوان با دست آلوده خود چشم، دهان و بینی خود را لمس نکنید زیرا ویروس کرونا به راحتی به بدن انسان منتقل میشود.
3. به هنگام عطسه و سرفه با دستمال کاغذی، جلوی بینی و دهان خود را بگیرید و بعد دستمال را درون سطل زباله بیاندازید.
4. به هیچ عنوان با افراد بیمار و سرماخورده دست ندهید، زیرا اگر ویروس کرونا در فرد موجود باشد شما را هم مبتلا میکند.
5. حتما به هنگام خروج از منزل، از ماسک استفاده نمایید. ماسکها مانع تنفس هوای آلوده میشوند و از بدن شما در مقابل ویروسها و باکتریها محافظت میکنند مخصوصا اگر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنید، استفاده از ماسک ضروری است.

6. به هنگام بیماری در خانه بمانید و تا پایان دوره درمان از منزل خارج نشوید.
7. به محض مشاهده هر کدام از علائم بیماری در خود و اعضای خانواده، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
8. در صورت استفاده از گوشت و تخم مرغ کاملا آنها را بپزید.
با رعایت همین موارد میتوانید سلامت خود را در برابر بسیاری از بیماریها از جمله کرونا حفظ کنید.
روشهای درمانی کرونا چیست؟
تاکنون هیچ واکسن و درمان قطعی برای ویروس کرونا اعلام نشده، اما خوشبختانه روشهای ارائه شده توسط پزشکان، تاثیرگذار بوده است. پزشکان تایلندی موفق شدند با ترکیب دو دارو به نامهای لوپیناویر و ریتوناویر، داروی ضد آنفلوانزا به نام اسولتا میویر تولید کنند که بسیار موثر واقع شده است. پزشکان این دارو را بر روی یک زن مبتلا به ویروس کرونا آزمایش کردند، این زن که حال بسیار وخیمی داشت، بعد از تزریق دارو و پس از گذشت 48 ساعت، کاملا بهبود یافت و اثری از بیماری در او دیده نشد. هنوز تحقیقات در جهت درمان این ویروس ادامه دارد و پزشکان در تمام دنیا در حال بررسی ویروس کرونا هستند.
سخن پایانی
ویروس کرونا ویروسی مرگبار است؛ از آنجاییکه این ویروس هنوز راه درمانی قطعی ندارد و شیوع آن بسیار زیاد است، بهترین راه انجام اقدامات پیشگیرانه است. طبق تحقیقات به عمل آمده این بیماری از طریق قطرات موجود در هوا و تماس دست آلوده به چشم، دهان و بینی به بدن انسان منتقل میشود؛ پس بهترین راه پیشگیری، استفاده از ماسک برای جلوگیری از تنفس آلودگی و استفاده از ضدعفونی کنندهها مانند ضدعفونی کننده دست برای پاکسازی دستها و همچنین ضدعفونی کننده سطوح، برای از بین بردن باکتریها از محیط زندگی میباشد.