اسفند 04
علائم درد انگشتان پا که باید جدی گرفت
علت وجود درد در انگشتان پا:
درد انگشتان پا میتواند نشان دهندۀ وجود مشکلی در استخوان مانند شکستگی یا خمیدگی استخوان، ایجاد مشکل در بافتهای نرم مانند التهاب تاندون، فرو رفتن ناخن در گوشت یا عفونت پا باشد.
انگشت پا شامل استخوان، مفصل، عضله، تاندون، رباط، عصب و رگهای خونی است که اگر هر کدام از این اجزاء، در معرض آسیبهایی مانند صدمه، ضربه، عفونت و سایر مشکلات قرار گیرند، باعث احساس درد در انگشتان پا میشوند.
درد انگشتان در پا معمولا به دو صورت کوتاه مدت و یا دائمی رخ میدهند. احساس سوزش، گزگز، خارش و ... در انگشت پا، در طول این مدت طبیعی است. درد در این ناحیه میتواند کم باشد و یا به قدری زیاد باشد که حتی نتوانید کفش به پا کنید.
پینه پا و مشکلات عصبی هم ازجمله علتهایی هستند که می توانند باعث درد انگشت پا شوند. در برخی موارد ممکن است درد انگشت پا ، نشانه عفونت یا بیماری عروق محیطی باشد، که خود یک بیماری جدی محسوب میشود.
بیشتر بدانید: 10 روش درمان تاول و پینه پا
درد انگشت پا از چیست؟
آسیب ها، صدمات و جراحتهای مختلف، باعث درد انگشت پا میشود، که از جمله موارد زیر را میتوان نام برد:
قطع شدن انگشت پا و یا ناخن آن
پارگی شدید انگشت پا و یا ناخن
شکستگی استخوان انگشت پا
سوختگی انگشت پا
دررفتگی مفصل انگشت پا
سرمازدگی انگشت پا
شکافتن و متلاشی شدن
پارگی و یا کوفتگی
کشیدگی و یا رگ به رگ شدن.

علل شایع وجود درد در پا:
1. پای نقرسی: این بیماری که معمولاً انگشت شست پا را درگیر میکند، نوعی بیماری مفصلی التهابی است.
2. انگشت چکشی، انگشت پتکی و انگشت چنگالی: در این سه حالت که هر کدام عارضهای جداگانه است، ممکن است مفصل میانی انگشت رو به پایین خم شود به صورتی که بیمار نتواند انگشت را صاف کند.
3. تاول: کیسه کوچکی که شامل مایعی در ناحیههای آسیب دیده سطح پوست است که معمولا به دلیل تحت فشار بودن پا به وجود میآید.
ناخن درون روئیده، انگشت چمنی، آرترین انگشت و مورتون نوروما از دیگر عوامل وجود درد در ناحیه پا میباشد.
علل درد پای دیابتی
سطح قند خون بالا، به صورت تدریجی به سلولهای بدن آسیب وارد میکند؛ با این حال برخی از بافتها که حساستر هستند، زودتر آسیب میبینند. قند خون بالا به راحتی میتواند، به رگهای خونی و اعصاب آسیب برساند و بعد از مدتی در بدن بیمار پدیدار شود. به خاطر داشته باشید که دیابت، میتواند موجب افزایش درد در ساق پا شود؛ همچنین میتواند باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود، که خطر ابتلا به عفونت پا را افزایش میدهد.
علت درد زیر پنجه پا یا متاتارسالی چیست؟
به درد زیر پنجه پا، متاتارسالی میگویند. علل متفاوتی در این نوع درد وجود دارد و برحسب علت آن، درمان آن هم متفاوت است. با این وجود اقدامات مشترکی مانند تغییر کفش، استراحت و کاهش وزن میتواند کارگشا بوده و درد را کاهش دهد.
برای مشاهده و خرید پد متاتارسال، جهت درمان درد پنجه پا کلیک کنید
علل متفاوت متاتارسالژی از این قبیل است:
فشار زیاد به پا: برخی از ورزشها میتواند در ایجاد این عارضه نقش داشته باشد. مانند تنیس که بازیکنان آنها دارای جهش سطح بالایی هستند و ممکن است فشار زیادی به سر استخوان های متاتارس وارد شده که موجب بروز درد در زیر پنجه پا میشود.
آرتریت: التهاب مفاصل (متاتارسوفالانژیال) میتواند موجب بروز درد پنجه پا شود، مانند آنچه در بیماری نقرس رخ میدهد.
وزن زیاد: بالا بودن وزن افراد میتواند موجب اعمال فشار زیاد به پنجه پا شود.

همچنین میتوان از تاندون آشیل سفت و خشک، نوروم مورتون، افزایش قوس کف پا، هالوکس والگوس و ... به عنوان علل درد پنجه پا نام برد.
برای مشاهده و خرید انواع اسپلینت هالوکس والگوس، جهت درمان انگشت شست پا کلیک نمایید.
علائم همراه با درد انگشت پا عبارت اند از:
احساس سوزش
سردی انگشتان
سخت حرکت دادن انگشت
علائمی شبیه علائم بیماری آنفلوآنزا مثل خستگی، تب، گلودرد، سردرد، سرفه و درد بدن
درد مفصل انگشت پا
بیحسی و گزگز و مورمور شدن
برآمدگی پوست
تغییر رنگ پوست مثل کبودی و خونمردگی
ورم
دلیل خواب رفتگی انگشتان پا:
ممکن است در ابتدا، پیدا کردن علت بیحس شدن یا احساس خارش و سوزش پا، کمی دشوار باشد. چندین دلیل در ایجاد احساس خارش و سوزش در انگشتان پا وجود دارد؛ از این رو دانستن رایجترین دلایل بروز مشکلات پا و راه بهبود آنها میتواند به فرد کمک کند، تا از ایجاد این عارضه پیشگیری نماید. کم خونی، سیاتیک، علل هورمونی، کفش تنگ و ... از جمله علل شایع در این عارضه است.
بیشتر بدانید: 5 روش که برای درمان خستگی پا اثربخش است
عوارض درد انگشت پا
عوارض ناشی از درد انگشتان پا، به نوع بیماری یا علت ایجاد کننده آن بستگی دارد. پوشیدن کفش نامناسب یا تنگ که موجب درد خفیف انگشت پا میشود، معمولا با استراحت کردن، گذاشتن یخ، استفاده از داروهای ضدالتهاب و پوشیدن کفش مناسب و راحت از بین میرود. از آنجاییکه درد انگشت پا به مرور میتواند بدتر شود، لذا عدم درمان به موقع آن، باعث بروز عوارضی میشود
درد همیشگی و مزمن
ناتوانی و معلولیت انگشت پا
قطع کردن انگشت پا (مثلا در بیماری دیابت)
آسیب دائمی اعصاب
پخش شدن عفونت در بدن
لذا باید در موقع درد شدید یا طولانی مدت انگشت پا، حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص علت آن، درمان مناسب را برای شما تجویز کند.
چگونه درد انگشتان پا را درمان کنیم؟

کفش مناسب:
استفاده از کفشهای مناسب، تفاوت بسیار چشمگیری در بهبودی بیمار ایجاد میکنند. کفشهایی که دارای طرح و اندازه مناسب هستند، تکیه گاهی برای پاها شده و میتوانند از برخی مشکلات مفصلی و درد انگشتان پا نیز پیشگیری نمایند. این نکته برای کفشهای ورزشی نیز صادق است. کفش ورزشی مناسب و استاندارد تاثیر زیادی در کاهش میزان آسیب پا دارد، و از ایجاد انگشتان چمنی پشگیری میکند.
برای مشاهده و خرید انواع کفش طبی کلیک نمایید.
کمپرس سرد:
از کمپرس یخ یا یک بسته یخ که یک پارچه مرطوب به دور آن پیچیده شده است، میتوان برای کاهش درد یا تورم استفاده کرد. آنرا به مدت 20 دقیقه روی قسمت مورد نظر بگذارید. 4 بار در روز این کار را تکرار کنید.
برای مشاهده و خرید انواع پک گرم و سرد جهت درمان درد پا کلیک کنید.
دارو:
داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی، جزء شایعترین داروهایی هستند که برای درمان دردهای مفصلی، استخوانی و عضلانی به کار برده میشوند. معروفترین داروهای این دسته، آسپرین و ایبوپروفن (بروفن) هستند. این داروها نه فقط ضددرد بوده بلکه تورم و التهاب را نیز کاهش میدهند و ضدتب هم هستند.
ماساژ:
همانطور که ماساژ میتواند هر نوع آسیبی در مفاصل یا عضلات را تسکین دهد، در تسکین درد انگشتان پا و ناراحتی آن نیز کارساز است. اگر محل آسیب دیدگی به صورت ملایم ماساژ داده شود، میتوانید تاثیر شگفتانگیز آنرا به خوبی مشاهده کنید.
برای مشاهده و خرید انواع ماساژور کلیک کنید.
آب:
دو تشت آب یکی سردترین آبی که میتوانید تحمل کنید و دیگری گرمترین آبی که میتوانید تحمل کنید را آماده کنید. ابتدا۳۰ ثانیه پای خود را در آب سرد گذاشته و سپس بلافاصله آنرا برای ۳۰ ثانیه در آب گرم بگذارید. به مدت پنج دقیقه به تناوب این کار را تکرار کرده و با آب سرد آنرا تمام کنید. انجام این کار روزی سه بار توصیه میشود.
نکته: اگر پوست شما حساس است از آب خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید.

فیزیوتراپی:
اگر درد انگشتان پا دو تا سه هفته طول بکشد، برخی از بیماران، برای بازیابی دامنه حرکتی و نیروی انگشت آسیب دیده و ترمیم آن، نیاز به فیزیوتراپی خواهند داشت. فیزیوتراپی برای کاهش درد میتواند بسیار موثر باشد.
برای مشاهده و خرید انواع دستگاه فیزیوتراپی خانگی کلیک نمایید.
پیشگیری از درد پا:
کفش و کفی طبی: کفشهای خیلی تخت و انواع صندلهای تخت و کفشهای غیر استاندارد به خوبی از پا محافظت نمیکنند و این امر باعث میشود عضلات و تاندونها فشار زیادی را متحمل شوند. کفی نازک این کفشها و تماس مداوم پوست پا با آنها باعث بروز پینه و ترک در پاشنه پا میشود. کفیهای طبی فشار را از یک نقطه پا کاهش داده و با توزیع فشار به سایر قسمتهای پا موجب تسکین و کاهش درد در پا میشود.
برای مشاهده و خرید انواع کفی طبی کلیک نمایید.
پد محافظ انگشتان پا: پدهای محافظ نیز با توجه به اینکه نرم و انعطاف پذیر هستند، علاوه بر اینکه پوشش و حفاظت پا و انگشتان را به عهده دارند، موجب تسکین درد ناشی از میخچه، فشار و اصطکاک شده و درد ناشی از زخم، تاول، میخچه و ... را کاهش میدهند. از دیگر مواردی که به درمان این عارضه کمک میکند، میتوان به پد لا انگشتی سیلیکونی پا و اسپلینت هالوکس والگوس اشاره کرد.
سخن پایانی
امروزه درد انگشتان پا یکی از آسیبهای شایعی است که در اثر کار و فشار زیاد به وجود میآید. اگر مراقبت نشود، ممکن است این عارضه گسترش یابد. پا یکی از ارگانهای بدن است که نقش اساسی در سلامت کل بدن دارد، پای سالم باعث تحرک، فعالیت، شادابی و نشاط میشود و سلامت قلب و ریه و سایر قسمتها را به همراه دارد.