ورود

0

  • عنوان
  • قیمت واحد
  • تعداد
  • حذف
چرا افراد مبتلا به دیابت نوع یک به افسردگی دچار می شوند؟
خرداد 17

چرا افراد مبتلا به دیابت نوع یک به افسردگی دچار می شوند؟

 

استرس و فشارهای روحی یکی از عوامل افزایش قندخون در افراد می باشد. هورمون استرس به تنهایی می تواند در ایجاد این امر دخیل باشد علاوه بر این برخی افراد در مواجه با شرایط استرس زا به پرخوری روی می آورند که این امر سبب افزایش قند خون در آنها می باشد. در بیماران مبتلا به دیابت افسردگی به عنوان یکی از شاخص های بارز شناخته شده است اما علت آن مشخص نمی باشد.

بر اساس تحقیقات انجام شده، افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک به سبب افزایش پروتئین التهابی گالکتین 3 می باشد. محققان سطح گالکتین 3 را به عنوان یکی از روش های تشخیص افسردگی شناخته اند. با تشخیص این پروتئین می توان گفت که گالکتین 3 به عنوان یکی از روش های درمانی افسردگی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک  قابل استفاده می باشد.  

تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که دیابت نوع 1 و 2 خطر ابتلا به افسردگی را بیشتر کرده و اختلالات روان درمانی را با عواقب جدی روبرو می کند. پروتئین گالکتین 3 به عنوان یک پروتئین کلیدی در سیستم ایمنی بدن شناخته شده است که برای بهبود آسیب بافت های بدن مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه این پوتئین به عنوان یکی از پروتئین های کارآمد در سیستم ایمنی بدن شناخته شده است اما سطح بالای آن سبب افزایش بیماری های التهابی مانند آلزایمر و بیماری های قلبی عروقی می گردد. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که افسردگی و دیابت هر دو سبب افزایش سطح التهاب در بدن می شود اما نقش پروتئین پروتئین گالکتین 3 در این دو بیماری مورد بررسی قرار نگرفته است.  

برای بررسی ارتباط این پروتئین بر روی افسردگی و دیابت، دکتر اووا اولگا ملین و همکارانش در دانشگاه لندن سوئد 283 مرد و زن 59-18 ساله مبتلا به دیابت را طی یک سال مورد مطالعه قرار دادند. میزان گالکتین 3 در این افراد مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین میزان افسردگی در این افراد شاخص های اضطراب و افسردگی و همچنین وجود بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، دیابت و سیگار کشیدن که به عنوان عامل افسردگی شناخته شده اند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیقات حاکی از این بود که سطح گالکتین 3 در مردان و زنان مبتلا به دیابت نوع 1 و افسرده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.    

اگرچه نتایج تحقیق وجود ارتباط بین گالکتین 3 با افسردگی و دیابت نوع یک را نشان میدهد اما با اینحال تیم تحقیقاتی دانشگاه سوئد به بررسی ارتباط میان دیابت نوع یک، افسردگی و گالکتین 3 پرداختند. مطالعات گستره و طولانی مدت در این زمینه مورد نیاز است که نیاز به تحلیل بیشتر در مورد علت افزایش سطح گالکتین 3 با افزایش افسردگی می باشد. در صورت تشخیص علت این امر می توان از این پروتئین در درمان افسردگی استفاده کرد. بنابراین تحقیقات بیشتر در مورد نقش گالکتین 3 می تواند منجر به تشخیص بهتر و درمان مطلوب تری در آینده شود.

 

منبع: news medical